Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Spoedgeval

In de wijk

De huisartsenpraktijk werkt actief samen met disciplines in de wijk op het gebied van welzijn en gezondheid. Ontdek hieronder wat dit voor u betekent!
de stap naar gezonder

DE STAP naar Gezonder: dé startplek voor een gezond leven

We willen allemaal gezond en gelukkig oud worden. Een gezond leven helpt daarbij. Voor iedereen betekent een gezond en fijn leven wat anders. We hebben daarin allemaal onze eigen uitdagingen en wensen. Welke stap zet u richting een gezonder leven? Om u te helpen is er het platform 'destapnaargezonder' Hier vindt u leuke en handige tips, activiteiten en hulpmiddelen.

Waar kunt u mee aan de slag?

De website is anders dan andere zelfhulpwebsites. Het richt zich op zowel fysieke, sociale als mentale fitheid, is helemaal gratis en is onafhankelijk van bestaande organisaties en websites.

DE STAP naar Gezonder

Ondersteuningspunt digitalisering

Bibliotheek Eindhoven

Wilt u iets regelen via de computer en kunt u wel wat hulp gebruiken? Het Informatiepunt Digitale Overheid biedt u gratis hulp (ook als u geen lid bent van de bibliotheek). Kom eens langs. We helpen u verder of verwijzen u door naar de juiste organisatie.

Meer informatie en adres(sen) vindt u op de website van Bibliotheek Eindhoven.

DigiHulplijn

U kunt met uw vragen over uw computer, laptop, mobiel of tablet ook gratis terecht bij de DigiHulplijn. Van maandag tot en met vrijdag, tussen 09:00 en 17:00 uur te bereiken via 0800 15 08.

Gezondheids- en welzijnsplatform

Huisartsencentrum Parklaan werkt in de wijk samen met een aantal partijen:

Soms zit het gewoon even tegen. Misschien voelt u zich eenzaam, onveilig of maakt u zich zorgen. U kunt dan altijd contact opnemen met het Kernteam Tongelre van Lumens (via bovenstaande link).

WIJeindhoven zorgt ervoor dat mensen zelf controle op hun eigen leven behouden. Als er ondersteuning nodig is, dan organiseert WIJeindhoven dit samen met de klant zo dicht mogelijk bij huis. Deze ondersteuning kan op alle gebieden van toepassing zijn: werk, wonen, samenleven in wijken en buurten, zorg en ontspanning.

WIJeindhoven kijkt naar het eigen kunnen van mensen (eigen kracht) en hun sociale omgeving (samenkracht) en is een samenwerking tussen allerlei partijen in de stad en met de klant.

Er is een WIJteam actief in de wijk Tongelre. Hier kunnen buurtbewoners uit Tongelre terecht als met vragen, maar ook met ideeën en signalen. Hulpvragers krijgen één contactpersoon die op meerdere gebieden ondersteuning kan bieden. Daarbij wordt altijd gekeken wat de hulpvrager zelf kan en wat de omgeving van de hulpvrager kan doen.

WIJeindhoven

Binnen de gemeente Eindhoven is Stichting WIJeindhoven dé plek voor (tijdelijke) ondersteuning op het gebied van wonen, werken, ontmoeten, opvoeden, vervoer en inkomen. Ook helpt WIJeindhoven u met het ontdekken van uw talenten, mocht u die willen inzetten voor de buurt.

Waar vindt u WIJeindhoven?
WIJeindhoven werkt met acht wijkteams. U vindt het WIJteam bij u in de buurt via www.wijeindhoven.nl/contact. Wekelijks zijn er op iedere locatie inloopspreekuren. U kunt hier zonder afspraak naar toe voor een gesprek met een van de medewerkers van WIJeindhoven. U kunt ook bellen via +31 40 238 89 98 (maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 17:00 uur) of mailen naar info@wijeindhoven.nl. Of kijk op de website van WIJeindhoven.

naar WIJeindhoven.nl

Samenwerkende zorgverleners

Huisartencentrum Parklaan werkt samen met de volgende zorgverleners: